foccaceria italiana

Tradiční italská restaurace

Metrovka

…na velikosti (ne) záleží

Speciální nabídka

Zveme Vás na LANÝŽOVÉ menu,
které je plné specialit

“METROVKY“

…na velikosti (ne) záleží

Jaké “metrovky“? Co si pod tímto označením má našinec představit. Odpověď je jednoduchá, METROVOU pizzu, pravou od našeho mistra Itala – Antonia, který pizze opravdu rozumí!

Základem pizzy je dobré těsto a zásadně čerstvé suroviny. Připravuje se ze základních surovin: z vody, mouky, soli a droždí. POZOR žádné vejce. Důležité je i správné odpočinutí neboli uležení těsta. Vyberte, co máte rádi: sýry, prosciutto, rukolu… šup s tím do pece.

Polední menu

Ups! Omlouváme se.

Něco se pokazilo, pracujeme na tom. No menu found for this week.

Speciální nabídka

Zveme Vás na LANÝŽOVÉ MENU , které je plné specialit!  

LANÝŽOVÉ menu 

Krém z pečených brambor s celerovým chipsem a lanýžovým olejem         87,-

Domácí tagliatelle s čerstvou salsicciou, černým lanýžem a restovanou zeleninou.         261,-

Čokoládový dort s lanýži, vanilkovou omáčkou a želé ze zeleného čaje           174,-

(Lanýž černý 1g   58,-)

Domácí atmosféra a speciality z PECE

Nabízíme domácí italskou kuchyni se vším co se peče. Prostě „FORNO“ italsky pec. Náš šéfpizzař Tony připravuje pizzu přesně tak, jak se to naučil doma v Itálii – jednoduchou, z kvalitních surovin a tak trochu návykovou. Naše pizza navíc nespadá do kategorie „zabiják“, po dojezení se nebudete cítit nijak těžce.

Základ nabídky tvoří od pizzy přes lasagne a další těstoviny až po SPECIALITY z masa např. pomalu pečené jehněčí kolínko, které se nechává v troubě přes noc. JEDINEČNÉ jsou METROVKY, metrové pizzy.

Jak to u nás vypadá

Červené kostkované ubrusy, dřevěný nábytek, rustikální dekorace a pec přímo v restauraci to je naše pizzerie, focacceria.

Na čem si u nás pochutnáte

Malá ukázka našich prvotřídních jídel, připravovaných z čerstvých a kvalitních surovin.

ŽHAVÁ NOVINKA! POUZE v ALFORNU!

Pizza Tartufata 258,-

Pizza, kterou připravil šéfpizzař Tony!

PIZZA TARTUFATA je plná lahůdek: Ricotta, Ragu' di Fegatini (...drůbeží játra), Rukola, Grana Padano, Salsa Tartufata (...lanýže)

Napsali o nás

  • Deník Metro

    Upéct pizzu chce něžnost i grif.

  • Cosmopolitan

    Přinášíme vám nejžhavější tipy, kam se vydat na výlet, a jaké kosmetické novinky si pořídit.

  • „METROVKY“ z Alforna!

    Jaké „metrovky?“ Co si pod tímto označením má našinec představit.

  • V Alforno si dáte nejen pizzu

    Pomalu pečené jehněčí kolínko – to je specialita, kterou nově můžete ochutnat ve focaccerii Alforno na pražském Petrském náměstí.

  • časopis

    Vánoční číslo časopisu GURMET jde po atmosféře. Alforno je o DOMÁCÍ atmosféře a specialitách z pece.

Alforno

Alforno Focacceria Italiana / Petrské náměstí 4, Praha 1
+420 222 316 011 / info@al-forno.cz

Otevírací doba: Pondělí - Neděle 11.00 - 23.00


" Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.  

Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online, v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin."

Alforno 2016

web by Bluesystem